⎥La Caravaggia

La Caravaggia

Lluis Coll (Manresa 1977), oprichter en artistiek leider van La Caravaggia. Won het Concours International de Cuivres Anciens de Toulouse 2006. Speelt in ensembles als Les Sacqueboutiers, Hespèrion XXI, Forma Antiqva en La Colombina. Is docent cornetto aan het ESMUC (Barcelona). Website : La Corneta.

 

 

Jordi Giménez ontvangt de Premi d’Honor voor trombone, baritonhoorn en bugel in Sabadell (Catalonië) en later de Medalla d’Or voor trombone- en kamermuziek in Toulouse. Doceert momenteel trombone aan diverse conservatoria in Catalonië. Hij speelt onder andere met Capella Reial de Catalunya (Jordi Savall) en Al Ayre Español (E. López Banzo).

Joaquim Guerra (Girona 1984) studeerde bas fagot in Barcelona bij Josep Borràs en later in Bazel bij Donna Agrell. Hij doceert historische fagot en shawm, een voorloper van de hobo aan het ESMUC (Barcelona). Hij speelt in ensembles als Forma Antiqva (A. Zapico), La Colombina (Josep Cabré) en Hespèrion XXI (Jordi Savall).

 

Xavier Banegas (Barcelona 1982) studeerde baroktrombone bij Daniel Lassalle en Jean Pierre Mathieu in Barcelona en bij Wim Becu in Keulen, Duitsland. Hij speelt in ensembles als Al Ayre Español (E. López Banzo), Los Músicos de su Alteza en het Orquestra Barroca Catalana.

La Caravaggia (Barcelona, Spanje) is een blazersensemble gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk, opgericht door Lluis Coll in 2005. Het ensemble dankt zijn naam aan een instrumentaal werk van Merula, die weer werd geïnspireerd door de Italiaanse schilder Caravaggio. Het ensemble kenmerkt zich door nieuwsgierigheid en passie. La Caravaggia heeft op alle belangrijke Spaanse festivals gespeeld en ook in het buitenland. La Caravaggia werkt samen met Les Sacqueboutiers (Frankrijk), La Colombina en Capilla Real (Madrid). Het ensemble is meermalen onderscheiden, onder andere met de 1e prijs in het Concours International

de Cuivres Anciens de Toulouse (2006) in de categorie

ensembles en de publieksprijs van het IYAP Historical

Wind Instr. van het Festival Laus Polyphoniae (2007).